Terase si accesorii,Lemn tratat termic pentru terase

Lemn tratat termic pentru terase

Lemn tratat termic pentru terase distribuit in calitate de partener Holver.

Cu ajutorul tratării termice, speciile lemnoase Europene care nu au o rezistență ridicată la intemperii se pot utiliza în spații deschise, precum terasele din lemn. Procesul tehnologic consta in stagii de căldura și aburi.

Tratarea termică a lemnului activează diferite reacții la nivelul celular, sporind rezistența lemnului la medii exterioare și intemperii. In plus, materialul lemnos devine mai stabil din punct de vedere al formei și nu mai este atât de predispus la deformări precum cel netratat. Rezistența crescuta la ciuperci sau crăpături este de asemenea un avantaj. In funcție de factorii de temperatură a tratării, lemnul poate căpăta diferite nuanțe de maro închis fără a pierde caracteristicile fibrei lemnoase.

Prin încălzirea la 220 grade Celsius concomitent cu reducerea procentului de oxigen, chiar şi speciile europene pot fi utilizate perioade îndelungate în spaţii exterioare sau care prezintă un nivel înalt de umiditate. Inlocuieste astfel cu succes speciile exotice. Cu precădere, specii ca frasinul şi pinul sunt modificate termic, dar şi specii europene ca stejarul, teiul sau fagul, devin mult mai rezistente astfel.

Frasinul termotratat este definit de o durabilitate de clasa 1-2 (conform DIN EN 350-2), de stabilitate dimensională, precum şi printr-o  mare rezistenţă la atacul fungic.

Pin – lemn tratat termic pentru terase

Pinul tratat termic îşi păstrează modelul iniţial contrastant al lemnului precum şi structura clară a inelelor anuale. O terasă din pin tratat termic conferă un aspect modern şi un ambient călduros.

Datorită tratamentului termic, lemnul de pin capătă o culoare maro-caramel, care sub influenţa luminii şi a vremii se transformă într-un atractiv gri-argintiu.

În cazul în care acesta este tratat în mod regulat cu ulei, îşi va păstra minunata culoare.


Frasin tratat termic

Frasinul tratat termic are un model ieşit din comun. Liniile inelelor trasează mereu imagini noi, fascinante, parcă pictate.

Prin tratare termică lemnul se înnobilează. Frasinul tratat termic prezintă una dintre cele mai mari stabilităţi ale formei şi are o rezistenţă în timp excelentă.

Iniţial maro deschis, cu miez închis la culoare, frasinul tratat termic capătă o nuanţă omogenă, închisă de tip „Latte Macchiato“, contururile inelelor deosebindu-se elegant.

Frasinul tratat termic are o textură compactă şi o suprafaţă netedă, fiind foarte plăcut la atingere. Chiar şi atunci când devine gri, suprafața nu își pierde din stil.